Tel. 073 – 549 22 36      

WORKSHOPS

Benieuwd wat Mednetwerk voor u kan betekenen?

Regelmatig worden er bijeenkomsten, workshops of cursussen georganiseerd bij Mednetwerk.
Daarnaast zijn er een aantal vaste trainingen die worden gegeven voor specifieke doelgroepen.
Lees hier meer over het aanbod

Duurzaam tillen

Heeft u vaak last van u rug of nek? Moet u regelmatig bukken en tillen thuis ( hobby) of op het werk? Dan kan de workshop “duurzaam tillen en bukken” u wel helpen met u rug en/of nek zuiniger om ter gaan en u rugklachten te verminderen.
Er bestaat geen “goed of fout” tillen maar er zijn een aantal technieken/trucjes die u wellicht in het dagelijkse leven aan kunt passen om minder rug-en nekklachten te ontwikkelen.

Voor wie?
Voor iedereen. De workshop is een combinatie van theorie en praktijk. Samen met fysiotherapeut Martin Kloster gaat u dagelijkse dingen oefenen (stofzuigen/vaat wasser inruimen, tillen wasmand etc.) die dan thuis ook meteen om te zetten zijn.

Wanneer?
Op dit moment staat er geen workshop gepland, maar mocht u in interesse hebben; laat het ons weten

Taping

In de sportverzorging neemt het tapen en bandageren een belangrijke plaats in. De kracht van de tape- en bandagetechnieken ligt in het vergroten van de stabiliteit van gewrichten en/of het steunen van spieren of spiergroepen, zonder de normale functies te belemmeren. We noemen dit: functioneel tapen en bandageren. Topfysiotherapie Schijndel leert je graag de eerste technieken.

Voor wie?
Denk hierbij aan sportverzorgers en masseurs, maar ook aan de geïnteresseerde moeder of vader die vaak zijn of haar kind moet tapen.  

Wanneer?
Woensdag 11 maart 2020
Woensdag  24 april 2020
Woensdag 9 september 2020


Van 19.00 tot 21.00 uur
Locatie Paramedisch centrum Mednetwerk,
Avantilaan 7, 5482 RE Schijndel
Aanmelden via: info@topfysiotherapieschijndel.nl
Er zijn geen kosten aan deze workshop verbonden.
Max. 12 personen per keer vol=vol

Energie in Balans

Hebt u moeite met uw dagindeling? Is de hoeveelheid activiteiten die u op een dag aankunt afgenomen? Kom dan naar de workshop “Energie in balans”. Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met de Activiteitenweger, een methode die binnen de ergotherapie wordt gebruikt om je energie beter in balans te brengen. De Activiteitenweger geeft een meetbare richtlijn voor het optimaal indelen van uw dag of week met als doel overbelasting tegen te gaan.

Voor wie?
Wil je te weten komen wat de Activiteitenweger voor jou kan betekenen en wil je graag een betere balans vinden tussen wat je doet en wat je (lichamelijk of mentaal) kan. Dan is deze workshop iets voor jou!

Wanneer?
Op dit moment staat er geen workshop gepland, maar mocht u in interesse hebben; laat het ons weten

Sportvoeding


Wist je dat je met gezonde voeding je sportprestaties kunt verbeteren en de kans op blessures kunt verkleinen? Veel sporters hebben van sportvoeding gehoord of kennen sporters die hier actief mee bezig zijn maar weten zelf nog niet precies wat voor nut het heeft. De onduidelijkheden worden op deze avond besproken.

Voor wie?
Ben jij een (fanatieke) sporter en ben jij benieuwd wat je het beste kunt eten voor, tijdens en na inspanning? WIl je meer te weten komen over voeding die de sportprestaties kunnen bevorderen? Heb je vragen als: Wat moet ik op een wedstrijddag eten? Hoe kan ik d.m.v. voeding zorgen voor een optimaal herstel? Hoe kan ik mijn voeding het beste timen waardoor ik hier geen last van heb tijdens de wedstrijd en optimaal kan presteren? Dan is deze workshop iets voor jou!

Wanneer?
Op dit moment staat er geen workshop gepland, maar mocht u in interesse hebben; laat het ons weten

Blessure preventie


Hoe voorkom ik een sportblessure?, Wat is een blessure?, Hoe sport ik gezond en veilig?. Allemaal goede en belangrijke vraagstukken.
Blessurepreventie kan verdeeld worden in primaire, secundaire en tertiaire preventie. De primaire preventie is het voorkomen van blessures, secundaire preventie is het verminderen van een opkomende blessure en de tertiaire preventie de voorkoming van het erger worden van een bestaande blessure.
Deze 3 zaken worden in de cursus besproken en inzichtelijk gemaakt in een theorie en praktijk gedeelte.

Voor wie?
Om de effectiviteit van blessurepreventie te verhogen is het van belang alle relevante partijen in de preventieve activiteiten te betrekken. Ben je bijvoorbeeld trainer/coach/begeleider, organiseer je sportevenementen, werk je voor een sportmerk, of ben je op een andere manier actief in de sportsector, kom dan langs tijdens deze cursus

Wanneer? 
Op dit moment staat er geen workshop gepland, maar mocht u in interesse hebben; laat het ons weten

Kinderen en Training

Dat kinderen anders bewegen dan volwassenen weten we allemaal. Maar wat is er dan precies anders? Helaas zien we nog vaak dat kinderen vrijwel dezelfde trainingen krijgen als (jong) volwassenen. Omdat kinderen anders bewegen en ook nog lekker mogen groeien is de trainingswijze van kinderen ook anders. Middels deze workshop willen we jullie vertellen hoe een training van een kind er dan uit mag zien. Wat mag een kind wel al op activiteitenniveau en wat nog niet.

Voor wie?
Deze workshop is voor alle trainers die training geven aan kinderen van 0-15 jaar. Geef je geen training aan een kindergroep, maar ben je toch geïnteresseerd, ook dan ben je natuurlijk van harte welkom.

Wanneer?
Op dit moment staat er geen workshop gepland, maar mocht u in interesse hebben; laat het ons weten

Logo Mednetwerk paramedisch centrum

Avantilaan 7
5482 RE Schijndel
Tel. 073 - 549 22 36