Tel. 073 – 549 22 36      

Gezondheid Schijndel

Nieuwsbrief

Beste sporter,

Al enige tijd werken we met de Topfysiotherapie App voor het bijhouden van uw trainingen.

Deze App is uitgebreid met nog veel meer mogelijkheden en daar kunt u nu gebruik van gaan maken. Hierover leest u meer in deze nieuwsbrief meer. Ook leest u in deze nieuwsbrief meer over de 3 nieuwe collega’s die ons team onlangs hebben versterkt, vertellen we u meer over het wintersportprogramma en diabetes coachprogramma waar we binnenkort mee van start gaan en u kunt in deze uitgave de aangepaste prijzen voor medische fitness en hydrofit terugvinden.

 

Uitbreiding TopFysiotherapie App

De Topfysiotherapie App werd tot voor kort met name gebruikt om uw trainingsschema up to date te houden. Onlangs zijn twee praktische nieuwe toepassingen geïntroduceerd in de app; de planning voor de medische fitness kan voortaan via de app worden geregeld èn de App is uitgebreid met video’s van oefeningen die buiten de reguliere fitness vallen, zodat we uw persoonlijk oefenprogramma nog completer kunnen maken.

Persoonlijk oefenprogramma

Het persoonlijk, uitgebreide oefenprogramma heeft een aantal voordelen:

  • Uw oefeningen worden, afgestemd op uw persoonlijke doel, in één overzicht gezet en aanpassingen kunnen direct worden doorgevoerd;
  • U heeft altijd en overal snel inzicht in uw huidige oefenprogramma.
  • De oefeningen worden ondersteund door filmpjes waardoor de uitvoering van de oefeningen duidelijk wordt gevisualiseerd.
  • Eventuele oefeningen voor thuis kunnen ook in uw schema worden gezet.
  • Mocht u in behandeling zijn bij één van de fysiotherapeuten van Topfysiotherapie Schijndel, dan kunnen zij ook oefeningen toevoegen om zo nog gerichter te kunnen trainen.

 

Planning trainingssessies
Vanaf 1 januari kunt u dus zelf uw medische training inplannen en wijzigen. Dit betekent dat:

  • u zelf een trainings afspraak kunt wijzigen naar een ander moment (een gemiste training kunt u binnen dezelfde week inhalen);
  • u direct inzicht heeft in het aantal plaatsen er per trainingsuur nog beschikbaar zijn (max 5 personen per uur).


Als u gebruik wilt maken van het zelf inplannen en/of wijzigen van uw trainings afspraak dan kan dit op de volgende manier:

  • Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord op de website www.mywellness.com of via de Applicatie ‘Topfysiotherapie Schijndel’. De gebruikersnaam is het emailadres dat bij ons bekend is en het wachtwoord heeft u zelf aangemaakt op het moment dat het account is gemaakt. Mocht u het wachtwoord vergeten zijn dan kunt u deze opvragen door te klikken op ‘password vergeten’;
  • Als u bent ingelogd dan heeft u de mogelijkheid om de ‘functionele training’ in te plannen. Hiermee bedoelen we de medische fitness. In het overzicht klikt u op de gewenste dag(en) en tijd(en) om de training(en) te ‘boeken’;
  • Wanneer er 5 personen op een bepaald uur in staan is er nog de mogelijkheid om toch in te schrijven op de aangegeven tijd. U komt dan op de wachtlijst voor deze training. Mocht er iemand uitvallen en zich afmelden dan krijgt u een mail met de bevestiging.

 

Verder is het goed om te weten dat de App ook met andere gezondheidsapps te koppelen is (denk aan Runkeeper, Strava) en u kunt bv ook uw stappen per dag tellen, zodat u meer inzicht krijgt in uw algehele fysieke inspanningen gedurende de dag. De App is gratis te downloaden (via de Appstore zoekt u op ‘Topfysiotherapie App’ en downloadt u de App).

 

Even voorstellen

Dit jaar zijn er drie nieuwe collega’s bijgekomen, ze stellen zich via de nieuwsbrief even voor.

Dennis van der Aa, 23 jaar oud en ik woon momenteel in Heeswijk-Dinther. Sinds begin oktober ben ik aan het werk bij TopFysiotherapie Schijndel als algemeen fysiotherapeut. Ik ben graag bezig met fitnessen en hiernaast ben ik nog parttime aan het studeren voor osteopathie. Wellicht tot ziens in de praktijk.

Anneke Koster, sinds 1990 werkzaam geweest als kinderfysiotherapeut in Utrecht e.o. Nu ik in Brabant woon, ben ik blij om dichter bij huis te kunnen gaan werken, zodat ik meer tijd heb voor mijn hobby’s: piano spelen, fietsen, (hard)lopen en nog veel meer. Sinds 1 januari ben ik werkzaam bij TopFysiotherapie Schijndel.

Merne Muskens, sinds begin oktober werkzaam bij TopFysiotherapie Schijndel, als bewegingsagoog. Nadat ik in juli ben afgestudeerd als Sportkundige ben ik blij om deze start te kunnen maken. Naast mijn werk ben ik regelmatig in het zwembad te vinden en ben ik graag (actief) bezig met vrienden.

 

Aangepaste prijzen abonnementen

Per 1 januari 2019 wordt de prijs van de abonnementsvormen medische fitness aangepast met een verhoging van 3% en hydrofit aangepast met een verhoging van 8%. De volgende prijzen zullen vanaf het nieuwe jaar gelden:

Medische fitness

Opbouw 1x in de week  € 68,-

Opbouw 2x in de week € 129,-


Vervolg 1x in de week € 54,50

Vervolg 2x in de week € 102,-

 

Jaarabonnement 1x in de week € 520,-

Jaarabonnement 2x in de week € 1.020,-

Gezondheidsprogramma 2x in de week € 143,-

 

Hydrofit

Strippenkaart voor 12 trainingen € 138,-

Jaarabonnement (40 weken zonder vakanties) € 420,-

 

Fit naar de wintersport

Trek de ski’s maar alvast uit de kast, want de wintersport is weer in aantocht! Sinds een paar jaar is er een forse toename in het aantal wintersport beoefenaars. De drukte op de piste, de weersomstandigheden en de kwaliteit van de piste vergroten de kans op blessures of ongelukken. Daarbij spelen de ervaring, de getraindheid, de vaardigheden en de lichamelijke conditie een belangrijke rol bij het voorkomen hiervan. In het seizoen 2016-2017 waren de meest voorkomende blessures: onderbeen- en enkelbreuken, knieband blessures, breuken van wervels, bekken en schouders.

 

Preventief wintersportprogramma

Goed voorbereid op wintersport gaan is belangrijk en Mednetwerk helpt je daarbij! Op 9 januari starten we met een Preventief Wintersportprogramma. Het doel van het programma is het verbeteren van de balans, behendigheid en coördinatie door specifieke kracht- en conditie oefeningen. Je traint 1x per week bij Mednetwerk en thuis ga je aan de slag met een oefenprogramma via onze handige Topfysiotherapie app.

 

Start preventief wintersportprogramma

Datum: 9 januari

Tijd: 19:00u – 20.00u

Locatie: Trainingszaal Mednetwerk, Avantilaan 7, 5482 RE Schijndel
E-mail:            Info@mednetwerk.nl
Doelgroep: Wintersport beoefenaars
Max. aantal: 8 deelnemers

Kosten: € 85.- voor 8 trainingen

Wil jij goed voorbereid naar de wintersport of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op of schrijf je snel in via bovenstaand e-mailadres, want vol = vol! Hopelijk zien we je in de trainingszaal, tot dan!  

 

Diabetes in beweging

Topfysiotherapie Schijndel gaat een specifiek programma voor mensen met Diabetes type 2 starten. Die actief willen werken aan een fit bestaan. Diabetes in beweging is een persoonlijk programma en wordt uitgevoerd door speciaal geschoolde fysiotherapeuten en leefstijlcoaches. Het programma duurt 12 weken. Wilt u meer informatie over het programma, neem dan contact met ons op.

Wij hopen dat u met veel plezier de Topfysiotherapie App gebruik gaat maken! Mocht u vragen hebben dan horen wij dat graag van u.

Met sportieve groet,
Team Mednetwerk

Logo Mednetwerk paramedisch centrum

Avantilaan 7
5482 RE Schijndel
Tel. 073 - 549 22 36