Tel. 073 – 549 22 36      

Nieuwsbrief Najaar 2023

Wist je dat:

Lachen is goed voor je gezondheid omdat het endorfines vrijmaakt, stress vermindert en zelfs pijn kan verzachten, waardoor het een belangrijk onderdeel is van een gezonde leefstijl.

We hebben wat nieuws te melden dat zowel een lach als een traan kan veroorzaken, maar bovenal een glimlach op ons gezicht zal toveren. Laten we beginnen met een afscheid en vervolgens een warm welkom aan onze nieuwe teamleden!

Afscheid van Freek:

Met gemengde gevoelens nemen we afscheid van onze gewaardeerde collega, Freek. Hij heeft besloten om een nieuwe weg in te slaan en zal zich wijden aan het helpen van Oekraïense vluchtelingen. We wensen Freek veel succes met zijn nieuwe baan.

Welkom Dirk en Fien:

Wij zijn blij dat we jullie kunnen voorstellen aan onze nieuwe aanwinsten, Dirk en Fien.

  • Dirk: Geboren en getogen Helmonder met 25 rondjes om de zon op zijn naam. Als sportkundige is hij gespecialiseerd in kracht- en conditietraining. Dirk’s passie ligt in het sterker maken van sporters van alle niveaus en achtergronden. Of je nu voor het eerst de sportschool betreedt of een doorgewinterde atleet bent, Dirk staat voor je klaar. Bovendien deelt hij een enthousiasme voor honkbal, vechtsport en meer. Voel je vrij om over deze (of andere) onderwerpen te kletsen, maar zorg ervoor dat je ondertussen je oefeningen afmaakt
  • Fien: Studeert Fysiotherapie in Eindhoven en doet al ruim 2,5 jaar fanatiek aan krachttraining. Nu ze is begonnen met de medische fitness is ze 24/7 te vinden op de zwembadweg. Ook loopt ze stage bij Topfysiotherapie Schijndel. Fien is altijd in voor een praatje en kijkt ernaar uit om met jullie aan de slag te gaan.

Aanpassingen in het schema: 

Met de komst van Dirk en Fien hebben we ons schema een beetje aangepast. We hopen dat jullie deze veranderingen accepteren en verwelkomen.

Introductie van stagiaire Jamie: Op de woensdagen en donderdagen gedurende de rest van het schooljaar (tot en met juni 2024) verwelkomen we stagiaire Jamie. Jamie is 17 jaar oud en heeft een passie voor hockey en fitness. Hij zit momenteel in het tweede leerjaar van de opleiding Summa Sport en Bewegen met als profielkeuze SBG (Sport Bewegen en Gezondheid).

Jaarlijkse evaluaties: 

De jaarlijkse evaluaties staan weer voor de deur.
We zullen rond december beginnen met
het plannen van de evaluaties 

Contact met de Mednetwerk:

Vanaf januari 2024 verandert onze contactmethode. Voor vragen en afspraken kun je niet langer rechtstreeks contacten via de mywellness app. In plaats daarvan vragen we je om gebruik te maken van een link in de mywellness app, waar je onderaan de beginpagina een link vindt naar onze WhatsApp of je kunt ons toevoegen op 073-4592236. Mocht het niet lukken, spreek dan de trainers of de praktijkondersteuners bij de balie even aan. 

Lidmaatschapskosten update: 

Een kleine aankondiging – de lidmaatschapskosten voor degenen die één keer per week trainen, zullen met slechts €1,- per maand omhoog gaan vanaf 1 januari 2024. Deze bescheiden bijdrage zal ons helpen om de kosten van onze sportgroepen te dekken, zodat we onze dienstverlening op het hoogste niveau kunnen handhaven.

Laten we samen doorgaan met sporten, lachen en onze gezondheid opbouwen. 

Nieuwsbrief Zomereditie

Nieuwsbrief 2022 – zomereditie

Wij vieren feest!!                                                                                    

Mednetwerk bestaat dit jaar 15 jaar!! Daar zijn wij trots op! We vieren dit graag met al onze sporters van de medische training en de zwemgroepen. Iedere sporter ontvangt een klein cadeautje om dit samen te vieren, kleine tip van de sluier: “Goed hydrateren, is beter presteren!”                                                                                        

Weetje: Ideaal streef je naar een waarde <2% vochtverlies tijdens een 

inspanning, want vanaf > 2% is sprake van een daling van je prestatieniveau van 10-20%.

Zomer op komst
De zomer is aan de gang, de zon schijnt en Mednetwerk is 52 weken per jaar open. Ook tijdens de zomerperiode kan je doorgaan met je medische training volgens het reguliere rooster. Gelukkig brengt de airco de nodige verkoeling, hoewel sommige nu al graag hun oefeningen doen op ons dakterras! 

Voor onze zwemmers van de hydrotherapie is er helaas een korte sluiting vanwege onderhoud.
Deze vindt plaats in week 31,32 en 33. (1 t/m 21 augustus).
Wij zien jullie graag weer terug vanaf week 34 in een opgefrist zwembad 

In de vorige nieuwsbrief hebben we al uitgelegd dat het tijdelijk stopzetten van je abonnement in de vakantie geen optie meer is. (Je kunt pas na 3 maanden weer starten). Je mag wel gemiste trainingen vóór je vakantie en/ of ná je vakantie inhalen.  

Wil je het abonnement toch opzeggen en lukt dit niet zelf, mail dan naar info@mednetwerk.nl. We sturen je een bestand toe waarin wordt uitgelegd hoe dit makkelijk te doen. 

Veranderingen binnen Mednetwerk

  • Harm en Freek zijn inmiddels een tijdje aan de slag binnen Mednetwerk en met veel plezier en enthousiasme geven zij vorm aan de trainingen. Zij zitten boordevol ideeën voor verdere verbeteringen.  
  • Administratief is er helaas een tijd geweest van onderbezetting van personeel, achterstand in administratie en een overgang naar een nieuw systeem. Dit alles was niet altijd erg gelukkig voor ons allen. Ondertussen zijn steeds meer zaken op orde. Bedankt voor jullie begrip waar het niet altijd even vlot is verlopen. 
  • Maandelijks staat een nieuw schema in de app (tot een max. van 5). Deze zijn vernoemd naar de maand van uitvoeren. Het is goed om deze schema’s te herhalen. 
  • Vanaf augustus a.s. worden voor alle medische sporters tussenevaluaties in gepland met als doel om te kijken waar jullie staan, wat jullie verwachtingen zijn en wat de doelen voor de komende periode zijn. Harm en Freek gaan jullie hiervoor benaderen.
  • Er zullen diverse workshops gepland worden. Er wordt gestart met een tape cursus, ben je geïnteresseerd? Sluit dan (gratis) aan  op woensdag 14 september en woensdag 14 december 2022. Meldt je aan via  rob@topfysiotherapieschijndel.nl.  (Vol=Vol, max. 12 personen)

 

Mednetwerk wenst u een fijne zomer!! 

Vragen ?
U kunt deze mailen naar info@mednetwerk.nl of spreek Harm of Freek even aan, zij helpen je ook graag.

Logo Mednetwerk paramedisch centrum

Avantilaan 7
5482 RE Schijndel
Tel. 073 - 549 22 36