Tel. 073 – 549 22 36      

Mantelzorgers in balans

Beweegprogramma Mantelzorgers op radio LOS

Mednetwerk heeft in samenwerking met Welzijn de Meierij een beweegprogramma voor Mantelzorgers ontwikkeld. Vanwege de positieve reacties starten we in september opnieuw met het trainingsprogramma. Op zondag 9 juli vertelde Sanne de Kort over de ins- en outs van het programma op Radio LOS op 87.5FM. Luister via deze link naar het radio interview (8 minuten).

Het programma is gericht op zowel fysieke als mentale training. Aan de hand van spel en sportactiviteiten worden de deelnemers uitgedaagd qua conditie, kracht en uithoudingsvermogen. De til-, duw- en trektechnieken en het aannemen en een juiste houding staan centraal gedurende het programma. De training kan zowel binnen als buiten worden gegeven, afhankelijk van het weer.

Omdat mantelzorgers mensen zijn die vaak vooral voor anderen zorgen, en soms te weinig aan zichzelf toekomen, is dit programma speciaal voor hen opgericht. De aandacht voor zowel het fysieke als het mentale welzijn zorgt ervoor dat de mantelzorgers met een ‘leeg’ hoofd en een energiek gevoel terug naar huis gaan. Even weg zijn uit de thuissituatie en actief bezig zijn zorgt ervoor dat de mantelzorger zich sterker, fitter en mentaal meer uitgerust voelt.

Regelmatig staan we in de lessen kort stil bij de mantelzorger zelf, hoe is het met de ontspanning/ het gevoel/ de gemoedstoestand/ waar loop je tegenaan/ enz. Ook het onderling bespreken van de situaties waar mantelzorgers in verkeren, heeft voor veel deelnemers een duidelijke meerwaarde.

De deelnemers, Mednetwerk en Welzijn de Meierij, zijn allen zeer enthousiast over hoe deze pilot verlopen is. Vanuit dit enthousiasme is besloten de cursus voort te zetten na de zomervakantie. Details over de locatie, cursusprijs en de tijdstippen worden nog bekend gemaakt.

Benieuwd geworden of dit iets voor u is? U kunt informatie inwinnen bij Steunpunt Mantelzorg: Lilian Verstraelen: 073-5441400 of bij Mednetwerk: Sanne de Kort: 073-5492236.

Luister hieronder het interview met de Los

 

 

Labels:

Logo Mednetwerk paramedisch centrum

Avantilaan 7
5482 RE Schijndel
Tel. 073 - 549 22 36