Tel. 073 – 549 22 36      

Klaar voor de zomer?

Klaar voor de zomer?

Het lijkt nog even te duren, maar voor je het weet is de zomer weer aangebroken en willen we allemaal weer in shape zijn. Tijd dus om een plan van aanpak te maken zodat je deze zomer weer zelfverzekerd en lekker in je vel zit! Een goed plan kost tijd, maar op deze manier willen we je graag de nodige tijd besparen en delen we alvast enkele tips.

Verlagen van vetpercentage

Het oneindig uitvoeren van buikspieroefeningen zorgt niet voor zichtbare buikspieren;
Iedereen heeft buikspieren, alleen zijn deze niet altijd zichtbaar. Het is helaas niet mogelijk om op structurele wijze plaatselijk vet te verbranden waardoor het oneindig uitvoeren van buikspieren weinig zin heeft.
Het verlagen van je vetpercentage doe je simpelweg door in de eerste plaats het creëren van een negatief energiebalans. Dit houdt in dat je meer energie verbruikt dan dat er binnen komt, je krijgt dan te maken met een calorieën tekort. Dit is te realiseren door je voeding-en beweegpatroon aan te passen.

Belang van krachttraining

Denk nu niet dat het niet meer nodig is om de buikspieren te trainen. Het versterken van de buikspieren is nog steeds van belang voor een gezond en sterk lichaam. Wees alleen voorzichtig met vele sit ups, crunches en dergelijke die zeer blessuregevoelig zijn. Je kunt je beter richten op rompstabiliteitsoefeningen in de vorm van planking en dergelijke.
Gelukkig zien steeds meer mannen, en in toenemende mate ook steeds meer vrouwen het nut van krachttraining in. Krachttraining is enorm belangrijk in het vormen van het lichaam en zelfvertrouwen. Krachttraining heeft niet alleen als doel om eruit te zien als een stereotype bodybuilder, dat vaak veel mensen weerhoudt om met krachttraining te starten. Het cardio gedeelte kan je inderdaad helpen om dagelijks energieverbruik te behalen, maar dit kost je ook enorm veel tijd en hiermee ga je niet de gewenste vormen realiseren waar de meeste naar op zoek zijn. Wil je dus naast het verlagen van je vetpercentage een mooi en sterk gevormd lichaam, start met krachttraining!

Vind je het moeilijk om zelfstandig verandering aan te brengen in je leefstijl of ben je op zoek naar hulp met passend programma? Neem dan vrijblijvend contact op (073 – 549 22 36) voor meer informatie of een gratis intakegesprek!

Logo Mednetwerk paramedisch centrum

Avantilaan 7
5482 RE Schijndel
Tel. 073 - 549 22 36