Tel. 073 – 549 22 36      

In samenwerking met Topfysiotherapie Schijndel en Zwembad De Molen Hey organiseren wij Hydrotherapie. Dat is eigenlijk  fysiotherapie in het water.

Voor wie is Hydrotherapie geschikt?

Hydrotherapie is voor iedereen geschikt. Bij Topfysiotherapie word het gebruikt in het revalidatieproces (bijvoorbeeld patiënten met een nieuw heup of knie) maar ook voor patiënten met een chronische aandoening zoals reuma of een spierziekte.

Wat zijn de voordelen?

Hydrotherapie kent veel voordelen. Zo kunnen oefeningen die in de oefenzaal soms nog te zwaar zijn in het water makkelijker worden uitgevoerd. De opwaartse druk in het water zorgt ervoor dat u (soms zelf pijnlijke) bewegingen makkelijker uit kunt voeren en dat uw lichaam beter kan ontspannen.
Zwembad De Molen Hey heeft een geschikt instructiebad met een temperatuur van 34 graden. Voor lichamelijk beperkte patiënten hebben wij ook een tillift.

Wordt Hydrotherapie vergoed?

Hydrotherapie met een fysiotherapeutische indicatie word door zorgverzekeraar vergoed.
Voor cliënten zonder fysiotherapeutische indicatie, die bijvoorbeeld klaar zijn met revalidatie, bieden wij Hydrotherapie in een groep aan. Onder begeleiding van een deskundige trainer gaat u in een groep van maximaal 9 mensen trainen.

Als u wilt weten of u in aanmerking komt voor Hydrotherapie neemt u contact op met Topfysiotherapie Schijndel.
Een fysiotherapeut(e) bespreekt tijdens een intake wat uw mogelijkheden zijn.

 

Logo Mednetwerk paramedisch centrum

Avantilaan 7
5482 RE Schijndel
Tel. 073 - 549 22 36