Tel. 073 – 549 22 36      

Optima DermaHuid- en Oedeemtherapie

Optima Derma is gevestigd in het paramedisch centrum in Schijndel, waar wordt samengewerkt met de andere disciplines onder hetzelfde dak.

Praktijk voor Huid- en Oedeemtherapie

Afhankelijk van het gekozen ziektekostenpakket worden de meeste behandelingen bij Optima Derma vergoed door de zorgverzekeraar. De praktijk is aangesloten bij het kwaliteitsregister Paramedici en voldoet aan de wet BIG. De behandelingen en werkzaamheden zijn heel divers:

  • Oedeemtherapie: een massagetechniek waarbij het lymfesysteem gestimuleerd wordt. Het lymfesysteem zorgt voor de afvoer van vocht, eiwitten en afvalstoffen in het lichaam. Stimulatie van het systeem kan nodig zijn bij vochtophoping na kruisbandletsel, trauma aan de meniscus of bij een nieuwe knie of heup. Vochtophopingen kunnen ook chronisch zijn bijvoorbeeld als gevolg van een aangeboren afwijking aan het lymfesysteem of het gevolg van een ingrijpende operatie waarbij lymfeklieren werden verwijderd of zijn bestraald. Door de Oedeemtherapie kan het lichaam het overtollige vocht weer beter afvoeren, de pijn en het vermoeide gevoel zullen verminderen en de bewegingen gaan gemakkelijker.
  • Acnetherapie: alle vormen van acne in het gezcht door middel van oppervlakkige- en dieptereiniging.
  • Littekentherapie: bij problemen in de genezing van littekens, jeuk, roodheid, verkleving en bewegingsbeperkingen.
  • Ontharingsbehandelingen: elektrische epilatie bij overbeharing in het gezicht.
  • Aanmeten therapeutische steunkousen.

Iedereen is welkom en krijgt advies op maat! Neem dus gerust vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u terecht op de website van Huid en Oedeem therapie Optima Derma.

Logo Mednetwerk paramedisch centrum

Avantilaan 7
5482 RE Schijndel
Tel. 073 - 549 22 36