Tel. 073 – 549 22 36      

Beweegproblemen als gevolg van COPD, diabetes, artrose, etalagebenen? Laat ons u helpen!

Gratis inloopmiddag bij Paramedisch Centrum Mednetwerk.

Veel mensen hebben te maken met een chronische aandoening; denk aan COPD, diabetes, artrose of etalagebenen. Dit heeft vaak veel impact op het dagelijks leven dat zich kan uiten in vermoeidheid, verminderde mobiliteit en zelfs pijn tijdens bewegen. Dit kan u beperken in dagelijkse verzorging of sociale activiteiten. Uit onderzoek is gebleken dat de kwaliteit van leven verbeterd als er meer bewogen wordt. Herkent u zichzelf hierin? Kom dan naar de gratis inloopmiddag van Paramedisch Centrum Mednetwerk: daar bundelen meerdere disciplines hun krachten om u samen te helpen.

De fysiotherapeuten van Topfysiotherapie Schijndel en bewegingsagogen/leefstijlcoaches van Mednetwerk kunnen u deze middag informeren over de mogelijkheden van onze beweegprogramma’s, passende leefstijladviezen en coaching. Het doel van de beweegprogramma’s is om u fitter, bewuster, mobieler en sterker te maken. Dit zorgt voor een positief effect dat u terugziet in uw dagelijks leven. De zorgverzekeraar onderkent het positieve effect van deze beweegprogramma’s, waardoor er nu ook (meer) budget voor vrijgemaakt is.

Anne Podotherapie zal u, met behulp van een drukmeetsysteem, voorzien van voet- en schoenadvies. Uw voeten zijn immers de basis van het staan en lopen. Door middel van de drukmeetmat kan er met sensoren zeer gedetailleerd de lokale voetdruk, van stilstand tot een volledige voetafwikkeling worden gemeten.

Patricia Jansen van Optima Derma is de huid-oedeemtherapeut binnen het centrum. Door diabetes kunnen bloedvaatjes en zenuwen beschadigen. Daardoor stroomt het bloed minder goed door uw benen en voeten. Ook heeft u minder gevoel in de huid van de voeten, hierdoor merkt u minder snel dat u een wondje hebt. Zo’n wondje kan gaan ontsteken en een zweer worden, ook wel ulcus genoemd. De juiste wondzorg en de op maat aangemeten steunkousen zijn belangrijk.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? U bent van harte welkom op onze inloopmiddag!

Datum : maandag 18 november 2019
Tijd : 15.00 – 17.00 uur
Waar : Avantilaan 7 te Schijndel
Kosten : gratis

Logo Mednetwerk paramedisch centrum

Avantilaan 7
5482 RE Schijndel
Tel. 073 - 549 22 36