Tel. 073 – 549 22 36      

Chronische Pijn te Lijf

Chronische Pijn te Lijf

 ‘Chronische pijn te lijf’

Chronische pijn is een veel groter probleem dan alom wordt erkend. Natuurlijk weten mensen die eraan lijden maar al te goed wat het voor hen betekent. Ook huisartsen, fysiotherapeuten en andere hulpverleners hebben dagelijks te maken met mensen met chronisch pijn. Zo heeft 20% van patiënten in de wachtkamer chronische (pijn)klachten.

De afgelopen 20 jaar zijn we meer te weten gekomen over pijn dan in de 1000 jaar daarvoor. Helaas duurt het vaak lang voordat deze nieuwe informatie verwerkt wordt in de praktijk. Veel behandelingen zijn dan ook gebaseerd op verouderde verklaringsmodellen voor pijn. Zo zien we dat veel behandeltechnieken zich concentreren op het weefsel waar de desbetreffende pijn vandaan zou moeten komen; het ‘beschadigde’ weefsel. Denk hierbij aan operaties (nieuwe knie, vastzetten van een wervel), medicatie en injecties, mobilisaties van de rug, massage etc.

Helaas bestaan er nog veel misverstanden over pijn. Enkele voorbeelden: ‘Ik heb pijn, dus er is iets kapot’, ‘Chronische pijn zit tussen de oren’ en ‘Chronische pijn wordt nooit meer beter’. Chronische pijn is juist een samenspel van vele factoren. Daarom heeft Mednetwerk Paramedisch Centrum een programma ontwikkeld genaamd ‘Chronische pijn te lijf’. Een team van deskundige behandelaars staat klaar om u te begeleiden door middel van behandeling, workshops en fysieke training.

Voor meer informatie  info@mednetwerk.nl

Logo Mednetwerk paramedisch centrum

Avantilaan 7
5482 RE Schijndel
Tel. 073 - 549 22 36